Commentaren: 7
 • #7

  Josee (dinsdag, 23 juli 2019 10:13)

  Ik heb meegedaan aan het TTouch klasje en heb genoten van de theorie en praktijk lessen, die zijn erg leuk en leerzaam geweest, we hadden een fijn klein groepje en werkte en leerde in een ontspannen en relaxte sfeer. Er was tijd en ruimte om de hondjes te laten wennen aan voor hun een nieuwe omgeving met allerlei materialen en ondergronden. De tijd vloog voorbij en ik ging naar huis met een goed gevoel en een super relaxte hond.
  Dagelijks genieten onze hondjes en ik zelf van de Touches die we geleerd hebben.
  S'morgens bij het opstaan Touch ik Fae en Otje, ze vinden dit heerlijk en ik controleer gelijk hun lichaam en vacht, ook gebruik ik regelmatig de Bodywraps bij Fae. Het is erg leuk om op deze manier met je hondjes te werken. Mede door de Touches en Bodywraps hebben we twee relaxte stabiele honden. Nog bedankt voor de fijne lessen!

 • #6

  anoniem (dinsdag, 23 juli 2019 10:11)

  T-Touch is eigenlijk zo heerlijk eenvoudig toe te passen, maar het brengt zoveel. Na een verhuizing was mijn hond flink van slag. En dan ook nog al die bouwmensen over de vloer in het nieuwe huis. Mijn Duitse herder werd er gefrustreerd van en ging onnodig waken. Met T-Touch heeft Monique ervoor gezorgd dat ik en mijn hond weer rustig werden. Dat ik technieken leerde die mijn hond weer met beide pootjes op de grond zette. Dankjewel Monique!

 • #5

  Gerard en Gerda de Rooij (zondag, 04 juni 2017 22:40)

  Zondag 28 mei 2017 hebben wij met onze reactieve Duitse Herder teef Laya van anderhalf jaar een TTouch workshop gedaan. Monique was heel rustig en heel duidelijk in uitleg. Om zelf te ervaren wat een bandage kan doen en hoeveel druk er op de touches uitgeoefend kan worden was een hele mooie ervaring. Dat was ook duidelijk aan Layla te merken. We hebben nu genoeg informatie om thuis verder aan de reactiviteit van Layla te werken. Het was voor ons een leerzame maar ook gezellige workshop.

 • #4

  Anna (vrijdag, 24 februari 2017 18:00)

  Erg leuk om te doen. Gewoon het bezig zijn met je hond en je hond beter leren kennen is al leuk. En ook zinvol, je merkt echt dat ze rustiger wordt. Live oefenen is veel leerzamer dan een boek, het gaat echt over voelen, bij je hond maar dat leer je door te oefenen op jezelf. Monique kan het helder uitleggen en demonstreren. Waardevol!

 • #3

  Reina Reiman (maandag, 09 januari 2017 19:15)

  Ik ben er van overtuigd dat het T touchen Odin heeft geholpen deze oud en nieuw. Hij was veel minder angstig en tot mijn stomme verbazing zelfs buiten, waar hij de knallen hoorde . Hij was snel rustig als hij blafte en ik ging t touchen. Ik heb ook de wrap gedaan...maar hij vind het (nog niet ) fijn ... tuigje dragen gaat wel beter..alleen het omdoen blijft hij beetje eng vinden door die vervelende klik van het sluiten, maar goed Odin is ook een geval apart. Ik ben al erg blij met dit reslutaat. Wil mij zeker meer gaan verdiepen in T thouch. Ben blij dat ik de workshop heb gedaan.

 • #2

  Wil Visschers (maandag, 09 januari 2017 16:39)

  Hallo hier even een kort verslag van de TTouch workshop.
  Na een warm ontvangst en een korte kennismaking was het tijd voor een openingswoord en uitleg over de TTouch methode. We kregen ook uitleg over de signalen van de hond, deze zijn zeer belangrijk en worden dikwijls niet goed begrepen.
  We moesten zelf de oefeningen die we leerden doen met onze hondjes, o.a. de oortjes en het liften van de huid en natuurlijk de TTouch cirkel beweging.
  We hebben ook met de nodige bandages geoefend en mochten ook zelf ervaren wat dit met ons deed.
  Als laatste was er een balans training en de hondjes werden met speciale begeleiding door een labyrint geleid en mochten over verschillende ondergronden lopen om het verschil te kunnen voelen van de ondergrond.
  Natuurlijk was er ook nog plaats voor een natje en een droogje die verzorgd werden door de gastheer.
  Het was een leerzame en gezellige dag. Zowel voor de hond als voor zijn baasje.
  En natuurlijk was er nog een leuke tip! PROBEER ALTIJD HET POSITIEVE VAN DE HOND TE ZIEN. Dank je voor deze dag!

 • #1

  Claudia van Dngen (maandag, 09 januari 2017 16:34)

  Hoi Monique,
  Ik wil even doorgeven dat Flash goed het oud en nieuw is door gekomen. Hij is heel rustig geweest, hij heeft ook wel een thundershirt aan gehad. Maar met de TTouch is hij niet bang geweest met het vuurwerk om 12 uur. Bedankt voor de workshop. Ben er heel blij mee dat het heeft geholpen �.
  Groetjes Claudia