REIKI

Het Japanse woord Reiki staat voor de verbinding tussen de universele energie (Rei) en de persoonlijke levensenergie (ki). Alles wat leeft - mensen, dieren, planten – heeft die universele energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie is overal om ons heen en van nature nemen wij die op om ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven te voeden.

Reiki is een manier van genezen die werkt op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, scherpt de intuïtie aan en geeft ontspanning. Reiki heft blokkades op en werkt niet alleen op de symptomen, maar gaat ook op zoek naar de onderliggende oorzaken.

 

Reiki is gebaseerd op het doorgeven van energie en gebeurt door hand- oplegging op het lichaam, hierdoor komt de verbinding tot stand en kan de energie stromen.

Ook is een Reiki behandeling op afstand mogelijk.

 

Waar kan Reiki o.a. bij helpen:

  • Spanningen en angst
  • Traumatische ervaringen
  • Pijnbestrijding
  • Psychische klachten
  • Genezen van wonden
  • Lichamelijke klachten
  • Herstel van breuken    

Reiki voor dieren

Voor de Reiki behandeling ben je met jouw huisdier welkom bij mij thuis, in overleg kan de behandeling ook bij jou thuis plaatsvinden.

 

Na de intake en uitleg start de behandeling, inmiddels is je dier gewend geraakt aan mij en de nieuwe omgeving.

 

Het verloop en de duur van de behandeling hangt af van jouw dier. Het dier geeft zelf aan hoe lang de behandeling duurt. Hebben ze genoeg dan laten ze dat merken door weg te lopen of op te staan. Het dier maakt uit wat er gebeurt. Dieren zijn bij mij vrij om te gaan, er wordt geen dier onnodig vastgehouden of aangelijnd.

 

Afstand behandelingen zijn ook mogelijk. Voor de eerste behandeling gaat mijn voorkeur uit naar fysieke aanwezigheid van het dier, zodat het dier voor mij ‘een bekende’ is. Hierna kunnen vervolgafspraken eventueel wel op afstand plaatsvinden.     

 

Reiki voor mensen

 

Bij mij aan huis heb ik een aparte ruimte ingericht om je te ontvangen voor een Reiki behandeling.

 

Een behandeling duurt ongeveer een uur, je ligt lekker ontspannen op een behandeltafel, met een rustgevend muziekje op de achtergrond. Je hoeft even helemaal niets. 

 

Reiki kan je zoals eerder aangegeven bij tal van klachten helpen, maar is ook uitstekend geschikt om gewoon lekker te ontspannen. Alleen al daarvoor is Reiki een cadeau voor jezelf!

 

Bij Reiki kun je de kleding gewoon aanhouden.

 

Afstand behandelingen zijn ook mogelijk als het moeilijk is om naar mij toe te komen, ook een afspraak bij u thuis is bespreekbaar.

 

 

  

Reiki is nooit een vervanging van een (dier)geneeskundige behandeling of eventuele medicijnen. Het kan wel een uitstekende aanvulling zijn en gaat goed samen met andere alternatieve of reguliere geneeswijzen.