Basisworkshop TTouch®

Tijdens deze boeiende workshop leer je meer over Tellington TTouch® en de filosofie achter de methode. Je maakt tijdens deze boeiende dag kennis met de verschillende onderdelen van TTouch® en de toepassingsmogelijkheden. Na steeds een stukje theoretische uitleg volgt het direct toepassen op je hond, zodat je zelf meteen de theorie kunt toepassen in de praktijk. 

 

 

De Tellington TTouch is een speciale manier van aanraken. De TTouches versterken het gevoel van het eigen lichaam en maken de hond zekerder in zijn bewegingen én zijn gedrag. Het leervermogen wordt hiermee vergroot. Daardoor kunnen blijvende effecten worden bereikt bij zowel fysieke als gedragsproblemen.

 

We gebruiken verschillende hulpmiddelen om het dier zich meer bewust te maken van zijn lichaam en hem zekerder te maken in zijn eigen lijf. Voor gezelschapsdieren gebruiken we een lichaamsbandage of Thundershirt, een lichaamstuig of een balanslijn voor de borst. Voor dieren die niet makkelijk iemand in hun persoonlijke zone toelaten, kun je werken met een aanraakstok, een neparm, kwasten, veren en zachte doekjes.

 

Anders leren bewegen met grondwerk/balanstraining. Door verschillende lijnvoeringstechnieken en kennismaking met verschillende ondergronden, leert een dier zich beter te concentreren en zijn lichaam beter in balans te gebruiken. We gebruiken daarbij verschillende ondergronden (zeil, gras, beton, tapijt), parcoursen van palen waar het dier tussendoor loopt (zigzag, labyrinth) en hoogteobjecten (opstapjes, sprongen op lage hoogte, ladder).

 

De nadruk tijdens de workshop ligt voornamelijk bij de Tellington TTouch en hulpmiddelen.

 

TTouch kan o.a. helpen bij: 

- Angst en onzekerheid

- Overmatig blaffen en kauwen

- Trekken aan de lijn

- Agressief en ongewenst gedrag

- Weerstand tegen vachtverzorging 

- Opwinding en nervositeit

- Wagenziekte, ouderdomskwalen en lichamelijke klachten

- Angst bij vuurwerk en andere harde geluiden.

 

Natuurlijk is TTouch® ook een erg leuke methode voor jezelf en de hond om te gebruiken bij de dagelijkse opvoeding en verzorging, zoals nagels knippen, kammen en wassen, gebit bekijken en het versterken van de relatie.

 

Indien je zonder hond wil deelnemen kan dat ook. Je kunt bijvoorbeeld touches oefenen bij jezelf of bij een mede cursist, maar je kunt ook veel leren door te observeren. Je krijgt voldoende bagage om thuis aan de slag te gaan bij je eigen dier(en).


 

 

Datum en Tijd:  Wil je geïnformeerd worden over de volgende datum?

Stuur me dan een bericht.

Locatie:

Hondenacademie Waalwijk, Elzenweg 15, Waalwijk

Kosten:

75 Euro (deelname met hond) of 50 Euro (deelname zonder hond), incl. koffie/thee met iets lekkers en hand-out (lunch zelf meebrengen)

Deelnemers:

Maximaal 5 met hond, plus maximaal 4 zonder hond 


Meedoen?

 

Klik hier om je aan te melden.