TTOUCH® KLASJE

Leer stapsgewijs de verschillende onderdelen van de Tellington TTouch® methode

 

In een viertal bijeenkomsten maak je stap voor stap kennis met de verschillende onderdelen van de Tellington TTouch® methode. In de periode tussen de lessen kun je steeds het geleerde oefenen in de praktijk, zodat je steeds vertrouwder raakt met het toepassen van de Tellington TTouch® methode. Tussendoor en tijdens de lessen is er altijd gelegenheid om vragen te stellen. Na deze drie lessen is er nog een terugkombijeenkomst.

 

·      Iedere les duurt circa 2,5 uur.

·      Aan de praktijklessen kun je zowel met, als zonder hond, deelnemen.

·      Na iedere les ontvang je een hand-out, zodat je eindigt met een praktisch naslagwerk.

·      Maximaal 5 honden per praktijkles 

 

Les 1: Theorieles
We beginnen bij de basis; in deze les hoor je meer over de Tellington TTouch
® Methode, de filosofie, de verschillende onderdelen en de toepassingsmogelijkheden. We staan stil bij het belang van een goede observatie. En we maken een start met de TTouch cirkel.

Aan deze les neem je deel zonder hond!

 

Les 2: Lichaamswerk, het Touchen*

Tijdens deze les beginnen we met de praktijk. Je maakt kennis met de verschillende soorten TTouches die er zijn. Je leert hoe je deze kunt uitvoeren en wanneer/waarbij je ze kunt toepassen. Je oefent na de uitleg de touches zowel op jezelf als op je hond.

 

Les 3: Grondwerk, balansoefeningen*

Tijdens deze les wordt uitgelegd waarom we grondwerk gebruiken, wanneer je grondwerk kunt doen, en welke verschillende grondwerkoefeningen er zijn. De verschillende onderdelen worden uiteraard geoefend. Ook worden verschillende manieren van lijnvoering en de voordelen daarvan besproken en geoefend.

 

*Tijdens beide praktijklessen maak je ook kennis met hulpmiddelen die worden gebruikt bij de Tellington TTouch® Methode. Hierbij ligt de nadruk op het gebruik van TTouch lichaamsbandages (body wraps). Waarom gebruiken wij ze en wat is het effect. Je gaat ook zelf ervaren wat het dragen van een wrap met je doet. Uiteraard ga je ook bij je hond verschillende bandages proberen.

 

Les 4: Terugkom bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst kunnen we ervaringen uitwisselen, vragen stellen en waar nodig de puntje op de i zetten.

Aan deze les neem je deel zonder hond!


TTouch® kan o.a. helpen bij: 

- Angst en onzekerheid

- Overmatig blaffen en kauwen

- Trekken aan de lijn

- Agressief en ongewenst gedrag

- Weerstand tegen vachtverzorging 

- Opwinding en nervositeit

- Wagenziekte, ouderdomskwalen en lichamelijke klachten

- Angst bij vuurwerk en andere harde geluiden.


Wanneer?

 Data:

Les 1: Theorieles: 

Les 2: Lichaamswerk: 

Les 3: Grondwerk: 

Les 4: Terugkomavond: 

Wil je geïnformeerd worden over de volgende datum?

Stuur me dan een bericht.

 

Locatie:

Les 1 en 4: TTouch en Reiki Monique Willemen, Hoge Zandschel 17, Sprang Capelle

Les 2 en 3: Hondenacademie Waalwijk, Elzenweg 15, Waalwijk

 

Prijs: 150 Euro (incl. koffie/thee en hand-out)

 

Meedoen?

 

* Klik hier om geïnformeerd te worden over het volgend klasje.

 

Lees onderaan deze pagina reacties van deelnemers aan het TTouch klasje!

 

 

Losse module volgen?

Wil je eventueel een losse theorie- of praktijkles volgen, dan kan dat eventueel ook, maar alleen als je hebt deelgenomen aan :

·      les 1, de theorieles of

·      een TTouch workshop of

·      een individueel TTouch consult.

Uiteraard geldt hierbij wel dat er plaats moet zijn.

 

Prijs losse modules:

Theorieles TTouch (zonder hond):   € 30,00

LOSSE MODULES (ca. 2,5 uur):          € 55,00

Terugkom bijeenkomst:                     € 20,00

 

Interesse? Neem dan contact op.

 

Natuurlijk kun je ook aanmelden voor een Basis Workshop.


Reacties deelnemers

"Ik kan iedereen die een hond heeft, deze cursus aanbevelen. Door dit te doen, nieuwe methodes geleerd, waardoor ik oa Tess wat beter kan opvangen bij stress. Weet hoever ik kan gaan bij elke hond, door te kijken en observeren van je hond (dit laatste deed ik al). Bandages leren leggen, ook bij mezelf gebruik ik dat veel als ik nek en schouder pijn heb. En geloof me of niet, de spierspanning nam af. Verder leuke dingen geleerd mbt zelfbewustwording bij de hond zelf dmv balansoefeningentjes. Ik pas dit toe op al mijn honden. Als ik TTouch bij Ziva toepas valt ze zelfs in slaap. TTouch is een zachte aanrakingsmethode om lichamelijke spanning te verminderen, pijn te verlichten en zorgt voor een beter zelfbewustzijn, waardoor de hond beter in staat is te leren en zich te concentreren."
(Geplaatst met toestemming!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ik heb genoten van de theorie en praktijk lessen,die zijn erg leuk en leerzaam geweest,we hadden een fijn klein groepje en werkte en leerde in een ontpannen en relaxte sfeer.Er was tijd en ruimte om de hondjes te laten wennen aan voor hun een nieuwe omgeving met allerlei materialen en ondergronden. De tijd vloog voorbij en ik ging naar huis met een goed gevoel en een super relaxte hond.
Dagelijks genieten onze hondjes en ik zelf van de Touches die we geleerd hebben.
S'morgens bij het opstaan Touch ik Fae  en Otje, ze vinden dit heerlijk en ik controleer gelijk hun lichaam en vacht,ook gebruik ik regelmatig de Bodywraps bij Fae .  Het is erg leuk om op deze manier met je hondjes te werken. Mede door de Touches en Bodywraps hebben we twee relaxte stabiele honden.  Nog bedankt voor de fijne lessen!" 
(Geplaatst met toestemming!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"T-Touch is zo heerlijk eenvoudig, maar het brengt zoveel. Na een verhuizing was mijn hond flink van slag. En dan ook nog al die bouwmensen over de vloer in het nieuwe huis. Mijn Duitse herder werd er gefrustreerd van en ging onnodig waken. Met T-Touch heeft Monique ervoor gezorgd dat ik en mijn hond weer rustig werden. Dat ik technieken leerde die mijn hond weer met beide pootjes op de grond zette. Dankjewel Monique!" 
(Geplaatst met toestemming!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------